El Parc Samà és un jardí botànic privat obert al públic que el trobaràs a tan sols 2 minuts de l’Ecocamp. El Parc Samà es pot definir com un conjunt exemplar d’eclecticisme romàntic català de regust colonial i és una mescla de jardí botànic, zoològic i bosc autòcton. Construiït l’any 1881 durant el moviment cultural del romanticisme, coincidia amb una manera nova de veure el món molt més sentimental i defugint una mica de la raó. La premisa principal dels dissenyadors de l’època era trencar amb la rigidesa i l’estructuraió del jardí francès que s’estilava per tornar a la natura i a l’exòtic.

Una mica d’història…

Dins d’aquesta variable exòtica i silvestre, molts jardins de l’època contenien col·leccions d’animals (cèrvols, faisans, paons …). En el cas del Parc Samà, i seguint amb la idea del fundador del parc Salvador Samà i Torrens de recrear un jardí que transportés al visitant a la Cuba colonial, el parc va albergar diferents col·leccions d’animals entre les quals van destacar les aus portades d’Amèrica Central, actualment però molts d’aquest animals ja no hi formen part.

El parc fou creat a finals del s.XIX per una família Indiana que van retornar amb una gran fortuna de les Amèriques. Provenien d’una família políticament conservadora i proteccionistes als negocis, que actuaren com a mecenes i impulsaren el renaixement econòmic, social i cultural de la seva ciutat d’acollida. El seu caràcter compromès es reflecteix als diferents càrrecs públics que van ocupar, com per exemple, Salvador Samà i Martí, primer Marquès de Marianao, fou Regidor de l’Havana i Senador del Regne a Cuba va ser l’impulsor d’aquest parc.

On trobar-lo?

El parc es troba a tant sols 2 km de l’Ecocamp Vinyols i s’hi pot anar amb bici, caminant, vehicle pròpi o autobus.

Preus de visita

Adults 10€

Nens 7 – 16 anys i Sènior (+65 anys) 6€

Estudiants 6€